Hirdetési lehetőség az IHM.hu oldalon. Bővebb információkért kérjük jelentkezzen a kapcsolat menüponton keresztül!

Magánnyugdíjpénztár és önkéntes nyugdíjpénztár

 

Magánnyugdíjpénztár tanácsadás

A biztos nyugdíj alapja az hogy a nyugdíjpénztár, aki a megtakarítások kezelésével foglalkozik, biztos és magas hozamokat érjen el. Azaz hosszútávon, legalább a banki betéti kamatokat elérve, befektetésként szolgáljon a majdani nyugdíjas számára.

Az állami nyugdíjrendszer erre hosszabb távon láthatóan nem lesz képes. Túl kevés lesz a befizető munkavállaló és emellett nagyon sok nyugdíjas, aki már nem képes dolgozni úgy, hogy pénzt tegyen vissza a rendszerbe. Ezért az öngondoskodás fog előtérbe kerülni, ahogy a nyugati, szintén öregedő társadalmakban ez a folyamat már el is indult, illetve már működik. Az állami nyugdíjpénztár helyett mindenhol a nyugdíjbiztosító magánnyugdíjpénztárak fognak működni és a nyugdíjas társadalomnak ők fogják kiosztani a korábban már befizetett összegeket.

A jelenlegi szabályozás szerint 1,5% megy az állami nyugdíjbiztosító rendszerbe és 8% egy bizonyos magánnyugdíjpénztár szolgáltatóhoz. Tehát minden állampolgárnak érdemes a 8% fölött gazdaságosan rendelkeznie, úgy hogy a lehető legjobb nyugdíjpénztár megoldást találja meg.

Magánnyugdíjpénztár ingyenes tanácsadás itt!

Magánnyugdíjpénztárak összehasonlítása, hozam


Azonban ehhez Ön feltehetően nem rendelkezik elegendő információval, a magánnyugdíjpénztárak és a hozamok összehasonlítása nem teljes körű illetve Ön jó eséllyel nem ismeri az összes lehetőséget. Ezért érdemes megbíznia egy független nyugdíjpénztár tanácsadót, aki elvégzi ez a munkát Ön helyett. Ezzel Ön időt és hosszútávon akár milliókat spórolhat meg, hiszen 1-2% eltérés 40 év munkaviszony alatt bőven kitesz annyit.

 

Magánnyugdíjpénztárak összehasonlítása

A kötelező magánnyugdíjpénztár számla mellett érdemes önkéntes nyugdíjpénztár számlát is nyitni. Ha Ön nem akar abból az igen szerénynek mondható 8%-ból megélni, akkor a kötelező összeg mellett érdemes félretenni havonta, hogy ezzel is tovább tudja növelni havi járandóságát idősebb korára. Erre való az önkéntes nyugdíjpénztár.

Ez egy havi rendszerességel fizetett megtakarítási forma, amelynek segítségével adókedvezmény is igénybe vehető. Így, az adókedvezmény mellett Ön hozzájuthat egy olyan megtakarítási számlához, amely egyrészt hozamot termel, másrészt örökölhető. Tehát rengeteg előnye van a hagyományos megtakarítási formákhoz, például bankbetéthez képest.

Önkéntes nyugdíjpénztár, magánnyugdíjpénztárak tanácsadás itt!

Nyugdíjpénztárak összehasonlítása, hozamok


Nyugdíjpénztári hozamok összehasonlítása 2010


A nyugdíjpénztári hozamok idei növekedése miatt az egyenlegek kezdenek visszaállni a 2008-as válság előtti szintre. Mit jelent ez a gyakorlatban? Átlagosan 15%-os veszteséget 2008-ban és körülbelül ugyanekkora átlagos nyereséget 2009-ben. Ez nagyrészt a tőzsde és valuta árfolyamok emelkedésének köszönhető, illetve annak, hogy a bizalom jelentős része visszatért a pénzpiacokba. Érdemes körülnézni a nyugdíjpénztárak között, hiszen ez csak átlagos növekedési érték, előfordulhat olyan portfólió is ahol csökkenés volt és olyan is ahol 50%-os növekedés. Kérjen ajánlatot tanácsadóinktól most!
 

KapcsolatTanácsadói vonal:

+DM D0 J0 TW TM

For English language users

Financial services in English